Zinfandel on viinirypälelaji, joka tunnetaan täyteläisten, rohkeiden ja mausteisten punaviinien tuotannosta. Rypälettä kasvatetaan pääasiassa Kaliforniassa, mutta sitä löytyy myös Kroatiasta ja Italiasta. Zinfandel-viinit vaihtelevat tyyliltään ja voivat vaihdella kevyistä ja hedelmäisistä vankkoihin ja jammyihin.
Zinfandelin alkuperä on jokseenkin epäselvä, mutta sen uskotaan olevan peräisin Kroatiasta ja se tuotiin Kaliforniaan 1850-luvulla.
Kieltolain aikana Zinfandel oli yksi harvoista rypäleistä, joita voitiin laillisesti kasvattaa ja käyttää viinin valmistukseen, mikä auttoi kasvattamaan suosiotaan Yhdysvalloissa.
1990-luvulla Zinfandelin suosio kasvoi uudelleen, kun viininvalmistajat alkoivat valmistaa viinistä laadukkaampia versioita.
Nykyään Zinfandel on yksi Kalifornian laajimmin istutetuista rypälelajikkeista, ja sitä nauttivat viinin ystävät ympäri maailmaa.
Cabernet Sauvignon on suosittu punaviinirypäle, joka tuottaa täyteläisiä, tanniinisia viinejä. Sitä kasvatetaan pääasiassa Ranskan Bordeauxissa, mutta sitä löytyy myös muilta viinialueilta ympäri maailmaa.
Syrah, joka tunnetaan myös nimellä Shiraz, on punaviinirypäle, joka tuottaa täyteläisiä, mausteisia viinejä. Sitä kasvatetaan pääasiassa Rhu00f4ne-laaksossa Ranskassa, mutta sitä löytyy myös Australiasta ja muilta viinialueilta ympäri maailmaa.
Merlot on suosittu punaviinirypäle, joka tuottaa pehmeitä, hedelmäisiä viinejä. Sitä kasvatetaan pääasiassa Ranskan Bordeauxissa, mutta sitä löytyy myös muilta viinialueilta ympäri maailmaa.
Zinfandel-punaviini on Zinfandel-rypäleestä valmistettava päätuote. Se on tunnettu rohkeasta, mausteisesta maustaan ja voi vaihdella tyyliltään kevyestä ja hedelmäisestä kestävään ja jammyyn.
Zinfandel-viiniä valmistetaan pääasiassa Kaliforniassa, mutta sitä löytyy myös muilta viinialueilta ympäri maailmaa.
Zinfandel-viini on tunnettu rohkeasta, mausteisesta maustaan ja voi vaihdella tyyliltään kevyestä ja hedelmäisestä kestävään ja jammyyn.
Zinfandel-viini sopii hyvin monenlaisiin ruokiin, kuten grillattuihin lihoihin, mausteisiin ruokiin ja rikkaisiin, runsaisiin patoihin.
Zinfandel-viini voi olla joko makea tai kuiva, riippuen viinintekijän tyylistä ja mieltymyksistä.
Zinfandel-viinejä voi ikääntyä useita vuosia, mutta ne nautitaan tyypillisesti parhaiten 5-10 vuoden kuluessa vuosikertapäivästä.