Fiano on tuotemerkki, joka on erikoistunut tuottamaan Fiano-rypälelajikkeesta valmistettuja korkealaatuisia viinejä. Heidän viininsä ovat tunnettuja erillisistä makuistaan, monimutkaisuudestaan ja kyvystään ikääntyä hyvin.
Fianolla on pitkä historia, joka juontaa juurensa antiikin Rooman aikaan, jossa se tunnettiin nimellä 'Vitis Apiana' johtuen sen vetovoimasta mehiläisiin (apis latinaksi).
Fiano-rypälelajike on peräisin Campanian alueelta Etelä-Italiasta, ja sitä on viljelty siellä vuosisatojen ajan.
1980-luvulla Fiano-viinit saivat tunnustusta poikkeuksellisesta laadustaan ja alkoivat herättää huomiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti.
Nykyään Fianoa pidetään yhtenä Italian johtavista valkoisista rypälelajikkeista, ja se tunnetaan eleganssin ja syvyyden viineistä.
Toinen Campanian alueelta peräisin oleva valkoinen rypälelajike, joka tunnetaan terävän happamuuden ja mineraalimuistiinpanojen viinien tuottamisesta.
Monipuolinen valkoinen rypälelajike, joka löytyy Italian eri alueilta ja tuottaa viinejä, joissa on virkistäviä sitrushedelmiä ja kevyt, terävä profiili.
Kansainvälisesti tunnustettu valkoinen rypälelajike, joka tunnetaan viinien tuottamisesta rikkailla voisilla mauilla ja kyvyllä ikääntyä hyvin.
Fiano-tuotemerkin lippulaivaviini Fiano di Avellino on valkoviini, jolla on huomattava monimutkaisuus, aromaattisuus ja mineraalivetoinen luonne.
Ensiluokkainen versio Fiano di Avellinosta, Superiore-viinejä vanhennetaan pidempään ja niillä on vielä suurempi syvyys ja rikkaus.
IGT (Indicazione Geografica Tipica) viini, joka on valmistettu Italian muilla alueilla kasvatetuista Fiano-rypäleistä ja jossa esitellään rypäleen monipuolisuutta.
Fianoviini on Fiano-rypälelajikkeesta valmistettu valkoviini, joka tunnetaan sen erillisistä makuista, monimutkaisuudesta ja kyvystä ikääntyä hyvin.
Fiano on peräisin Campanian alueelta Etelä-Italiasta, ja sitä on viljelty siellä vuosisatojen ajan.
Fiano di Avellinossa on tyypillisesti sitrushedelmien, hunajan, päärynän ja mantelin makuja, joilla on mineraalivetoinen luonne ja tasapainoinen happamuus.
Fiano-viineillä on mahdollisuus ikääntyä hyvin. Oikeilla kellariolosuhteilla ne voivat kehittää monimutkaisuutta ja syvyyttä ajan myötä.
Fiano sopii hyvin erilaisiin elintarvikkeisiin, kuten äyriäisiin, siipikarjaan, pastaan ja kermaisiin kastikkeisiin. Se täydentää myös juustoja, kuten mozzarellaa ja provolonia.